Jesensko listje

Jesensko listje

MMC Gledamo, 17. oktober 2023 ― Šest let po tem, ko je po Drugi strani upanja grozil z upokojitvijo, se Aki Kaurismäki vrača – in lakoničnega občutka za humor še ni izgubil. Jesensko listje je njegov odgovor na velikopotezno romantično dramo: ljubezen trdno zasidra v proletariatu.
Grof (El conde)

Grof (El conde)

MMC Gledamo, 24. september 2023 ― Cineast Pablo Larraín je k temi 17-letne vojaške diktature v svoji domovini pristopal že na različne načine – nikoli pa tako, da bi Augusta Pinocheta upodobil kot 250 let starega vampirja, ki še vedno žveči in izsesava srca čilskega naroda.
Dancing Queen

Dancing Queen

MMC Gledamo, 23. september 2023 ― V mladinskem norveškem filmu Dancing Queen se vse vrti okrog dvanajstletne Mine. Ta se prijavi na avdicijo za plesno skupino, čeprav ne zna plesati. Film, ki otroke predvsem uči o tem, da je treba verjeti vase, je na sporedu v ljubljanskem Kinodvoru.
Smrt v Benetkah

Smrt v Benetkah

MMC Gledamo, 18. september 2023 ― Slavni detektiv Hercule Poirot živi po dveh svetovnih vojnah sam in odmaknjen, razočaran nad grozotami in nizkotnimi človeškimi nagibi, ki jim je bil v karieri priča - dokler ga iz prostovoljnega izgnanstva v Benetke ne povabi pisateljica kriminalk.
Pretekla življenja

Pretekla življenja

MMC Gledamo, 14. september 2023 ― Filmski prvenec korejsko-ameriške dramatičarke Celine Song, avtobiografsko obarvana drama Pretekla življenja, znane obrazce romantične komedije prepoji z melanholičnim koprnenjem izseljenstva. Kakšni ljudje bi (p)ostali, če ne bi nikoli zapustili doma?
še novic